Nagyobb betűméret  I  Erősebb kontraszt  I  Eredeti állapot


A kedvezményezett neve: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete 

A projekt címe: NyitottTÉR 

A támogatás maximális elszámolható összköltsége: 3 393 600 Ft 

A támogatás intenzitása: 88.25% 

A projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00458 

A projekt megvalósítási időszakának kezdete: 2020. május 1. 

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021. június 30.

image 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, mint Támogató által kiadott TOP-7.1.1-16 Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva című felhívására beadott (helyi felhívás címe: Ifjúsági programok nyílt felhívás) TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00458 azonosító számú, NyitottTÉR című projektjének támogatási kérelme alapján 3 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.  

A felhívás a társadalmi együttműködés erősítése és a szegénység, valamint hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem megvalósítása érdekében jött létre, és a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.  

Projektünk elsődleges, közvetlen célja a fiatalok digitális világból való kiszakítása, új, valós közösségi, kulturális és szabadidős élmények megmutatása, a kreativitás ösztönzése, a közösségépítési tapasztalatok átadása, megtanítása, az idősebb (szenior) korosztály segítségével. 

Szintén közvetlen, de már középtávú célunk a fiatalok identitástudatának növelése, Szolnok szépségeinek, élhetőségének megmutatása és ezzel Szolnokhoz való kötődésük erősítése. 

Közvetett, hosszú távú célunk a fiatalok Szolnokon maradásának, a felsőfokú tanulmányaikat más városban töltők hazatérésének ösztönzése, a népességnövekedés elősegítése. 

A projekt Szolnok város területén valósul meg. 

A projekt 2020. május 1-től 2021. június 30-ig tart, és az alábbi programelemeket tartalmazza: 

SzabadTÉR-rendezvények 

Szenior mentorokkal való közös főzés, örömzene, művészeti ágak bemutatása, interaktív előadás/ beszélgetés a közösségfejlesztés, kapcsolatteremtési módszerek témakörében, sporteszközök használata (trambulin, softíj, labdarúgás, tollaslabda, óriásjátékok).

JátékÓRIÁS - programok  

Különböző rendezvények erősítése a fiatal korosztálynak megfelelő programokkal, tevékenységekkel. A résztvevőket óriás játszótér, szenior mentorokkal való beszélgetések és animátorok (test/arcfestés, hennafestés stb.) várják. 

Nyitott Színpad – rendezvények 

Nyitott színpad, ahol bárki lehetőséget kap saját művészete bemutatására, illetve mások meghallgatására olyan művészeti ágakban, mint a vers vagy novella felolvasás, dráma, ének, slam poetry, stand up, pantomim, zene stb. Továbbá olyan installációk kialakítása, ahol a képzőművészetben tevékenykedő fiataloknak is lehetősége van bemutatni és megmutatni magukat. 


További információ kérhető:

Csizik Renáta, projektmenedzser, szakmai koordinátor - 06/20-331-4461, szeniorok@gmail.com